17 Μαρ 2010

Α.Π.Ο. ΚΡΟΝΟΣ ΑΘΗΝΩΝ -ΙΣΤΟΡΙΑ





89 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

 Μπορεί ο αρχαίος θεός Κρόνος (κατ'άλλους Χρόνος) να έτρωγε τα παιδιά του,αλλά ο Α.Π.Ο. ΚΡΟΝΟΣ ήδη έχει Ακαδημία νέων με δύναμη 130 ποδοσφαιριστών, άκρως ελπιδοφόρων, τους οποίους προσέχει και κατά δυνάμιν αξιοποιεί.Ο ΚΡΟΝΟΣ εδώ κι 86 χρόνια αποτελεί ένα οξυγονοδότη του ποδοσφαίρου,με πίστη πάντοτε στις αιώνιες κι αναλλοίωτες αξίες,που χαρακτηρίζουν την αγνή έννοια του αθλητισμού.Για την ιστορία αναφέρουμε ότι ιδρύθηκε το 1924 στο 7ο διαμέρισμα με ατομικές...χορηγίες και πολλή θέληση,που απαιτούσε προσωπικές θυσίες.

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Ας δούμε, όμως, τα ιδρυτικά μέλη του ΚΡΟΝΟΥ, στα οποία οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη ο μη κερδοσκοπικός αθλητισμός: Ν.ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, Δ.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γ.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Κ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, Σ.ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ, Σ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Λ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Γ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Η.ΚΑΠΡΑΛΟΣ, Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Α.ΜΑΤΖΑΦΟΣ, Σ. ΚΙΣΣΑΜΙΤΑΚΗΣ , Λ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ , Ν.ΣΑΡΑΒΑΝΟΣ, Μ.ΑΛΙΜΠΕΡΤΗΣ, Ν.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ. Τα γραφεία ήταν στην Κυρίλλου Λουκάνδρεως στο τότε καφενείο του Σιμόπουλου η ομάδα αναγνωρίσθηκε την περίοδο 1938-1939 στην ΕΠΣΑ ενώ την περίοδο 1944-1945 πρώτευσε στον όμιλό του και αγωνίσθηκε με τον πρώτο των άλλων ομίλων Ιεράπολη με Αιγάλεω όπου αγωνιζόταν ο Μαθιός Βιτάλης μετέπειτα τερματοφύλακας του ΠΑΟ και Πετσανάς σεντερφορ του ΠΑΟ με ήττα 3-1 στο γήπεδο του Παναθηναικού. Στην περίοδο 1943-1944, όταν οι κατοχικές δυνάμεις επέτρεψαν τους αγώνες ο ΚΡΟΝΟΣ ανασυγκροτήθηκε με σύνθεση: Πρόεδρος:Ν.Σταθάκης, Αντιπρόεδρος:Αρ.Γεωργίου,Γ.Γραμματέας: Β.Χατζηγιάννης, Ταμίας: Γ.Αλιμπέρτης, Γ.Αρχηγός: Γιαννακόπουλος(Ντάλας), Σύμβουλος:Φάνης Γεωργίου Τα γραφεία του συλλόγου εδρεύουν στην Κέδρινου και Κουτσικάρη στην πρώτη ταβέρνα Λαμπράκη,για όσους θυμούνται...Ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν σε μεγάλες ομάδες ήταν οι: Λευτέρης Μακρής στον Αστέρα Αθηνών. Έπαιξε στον ατυχή αγώνα Εθνικής Ελλάδος με την Εθνική Ουγγαρίας (11-1) το 1939, όπου πέτυχε το μοναδικό υπέρ της Ελλάδος γκολ. Ο Β . Μουστάκας, το 1949 έπαιξε στον ΠΑΟ σε πολλούς αγώνες στην Α' ομάδα. Επίσης ξεχώρισαν οι Τσιλικούνας, Τζενούδης, Καρανίκας για πολλά χρόνια στον Αστέρα Αθηνών ως βασικοί. Επίσης οι Ν. και Αθ. Τζιέλος, Γιαννούλης στον Αστέρα Αθηνών, και ο Σωτήρης Λογοθέτης στον Πανελευσινιακό και βασικός τερματοφύλακας στην μικτή Πειραιώς.

Το ΝΥΝ Δ.Σ. :
 Πρόεδρος: Ι.ΝΤΙΝΤΙΦΑΣ, Αντιπρόεδρος: Δ.ΓΚΑΝΙΑΣ, Γ.Γραμματέας 
Δ.ΜΠΕΝΑΚΗΣ , Ταμίας:  ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ , Γ.Αρχηγός: Δ.ΜΠΕΝΑΚΗΣ,Α.ΔΗΜΑΣ Έφορος: Μ.ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ, Σύμβουλοι: Ν.ΣΤΑΘΑΚΗΣ, Κ.ΤΣΩΛΟΣ, Δημ. Σχέσεων: ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. Γραφεία στην οδό Μπερόβου 55,Τηλέφωνο 210-8841835,Υπεύθυνος Ακαδημίας:Μ.ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ, με υποδομή 100 και πλέον ποδοσφαιριστών.
 
Κλείνοντας, ερχόμαστε στην αρχή ,πώς σημασία δεν έχει η νίκη μα η προσπάθεια να φτάσεις ως το τέλος.